Valikko Sulje

Esittely

Meillä majoitut kaupungin sydämessä viihtyisissä ja siisteissä huoneissa. Laadukkaat vuodevaatteet ja tyynyt sekä runkopatjat takaavat makeat unet. Huoneisiin voidaan sijoittaa myös korkealaatuinen varavuode.

Pidämme tilat siisteinä ja teemme parhaamme, jotta vierailusi sujuu miellyttävästi. Asiakkaidemme käytössä on yhteiset oleskelutilat sekä kaksi hyvin varusteltua keittiötä. Lisäksi asiakkaidemme vapaassa käytössä on kolme kappaletta polkupyöriä.

Haapaniemen historiaa

Haapaniemi oli 1900-luvun alussa merkittävä työläiskaupunginosa. Keskeisessä osassa oli Herman Saastamoisen lankarullatehdas, jonka rakentaminen aloitettiin vuonna 1899. Ennen ensimmäistä maailmansotaa Saastamoisesta tuli maan suurin rullien valmistaja ja Haapaniemeltä lankarullat lähtivät Pietarin ja Iso-Britannian kontaktien kautta ympäri maailmaa. Tehtaan läheisyyteen nousi myös mylly ja muita rakennuksia, tehden Haapaniemestä kaupungin suurimman teollisuuslaitoksen.

Nykyisin Haapaniemi on moderni asuinalue, jossa näkyy pilkahduksia alueen menneisyydestä, muun muassa Hostelli Hermannin viehättävässä rakennuksessa. Samalla Hermanninaukiolla sijaitsee myös tehtailija Saastamoisen muistomerkki.